Bal Kabağı 1Kg

4.00

Nefis Balkabağı Çorbası Tarifi (videolu)’un Malzemeleri

  • 3 Dilim Balkabağı
  • 1 Adet Havuç
  • 1 Adet Patates
  • 1 Adet Soğan
  • 3 Diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Tuz, pul biber, karabiber, zerdeçal
  • 2 litre su
  • 1 su bardağa süt
  • 1 su bardağa et suyu veya 2 adet et suyu tablet

Nefis Balkabağı Çorbası Tarifi (videolu)’un Yapılışı

Merhaba, bal kabağı çorbasını farklı tarifler uyguladım en sonunda kendim damak zevkime göre hazırladım hep bir şeyler eksik kaldı ama bu tarif ile eşim ve kızım çok beğendi bende sizinle paylaşmak istedim 🙂

  1. Öncelikle kabakları temizleyip küp şeklinde doğruyoruz ve yıkıyoruz.
  2. Tencereye su ile birlikte koyup rendelenmiş patatesi ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz.
  3. Rendelenmiş havuç, küp küp doğradığımız soğan ve sarımsağı tavada sıvı yağı ile kavuruyoruz ve tencereye ilave ediyoruz.
  4. Bir bardak et suyunu ve tuz da ilave ediyoruz ve sebzeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
  5. Blendırdan geçirin ve süt, pul biber, yarım çay kaşığı zerdeçal ilave edin.
  6. Kısık ateşte beş dakika daha kaynatın ve karabiber ilave edip altını kapatın.

Not: Kıvam koyu olursa sütü koyarken biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz. Kıvam sulu olursa süt ile birlikte 1 yemek kaşığı un ilave edebilirsiniz(unu sütün içine koyup çırpın öyle ilave edin). Ayrıca tablet et suyu kullanacaksanız  sütü koyduktan sonra son beş dakikada koyun ve sürekli karıştırın. Servis yaptıktan sonra limon sıkmaya unutmayın .

Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun 🙂

 

Bebeklere balkabağı çorbası

  • Balkabağı mevsiminde ek gıdalara geçiş yapan bebekleriniz için oldukça faydalı ve lezzetli bir tarif. Ancak balkabağı her ne kadar faydalı olsa da çeşitli sebeplerden dolayı bebekleriniz için uygun olmayabilir. Bu yüzden doktorunuza danışarak ve bebeğinizin çorbanın içerisindeki malzemelere alerjisi olup olmadığını öğrenerek ona yedirmelisiniz. İçerisine baharat, tuz eklememelisiniz. Bebekler için balkabağı çorbasıtarifine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 Balkabağı çorbası faydaları

  • İçerisinde yüksek miktarda A vitamini bulunmaktadır. Bu özelliği ile göz sağlığına fayda sağlamaktadır.
  • İçerdiği C vitamini sayesinde beyaz kan hücrelerinin üretilmesine yardımcı olur böylelikle mikroplarla savaşır, bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Sindirim sistemini hızlandırır. İçerdiği lifler ile zayıflamaya yardımcı olur.
  • Kolesterolü dengelemektedir.
  • Kan basıncını dengelemesi ile beraber tansiyonu da dengeler.
  • Cildin daha canlı görülmesini sağlar.

Balkabağı çorbası kalori

  • 1 kepçe balkabağı çorba yaklaşık olarak 50 kaloriye denk gelmektedir.

Kabak Tatlısı Tarifi

Her derde deva, kış aylarının en güzel lezzetlerinden olan kabak tatlısını yapmak için en güzel zamanlar bu zamanlar. Faydalarını anlatmakla bitiremediğimiz, genellikle herkesin sevdiği ağızları sulandıracak bir lezzet. Kabak tatlısının tercih edilmesinin bir diğer nedeni de kalorisinin diğer tatlılara göre düşük olmasıdır. Üzerine serpeceğiniz cevizle lezzetini zirvelere taşıyacak olan balkabağı tatlısını denemediyseniz hemen denemelisiniz. Tatlıların şahı olan balkabağı tatlısı tarifimizi denemeyi ve tarifini defterinize eklemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Kabak Tatlısı Tarifi’nin Malzemeleri

  • 2 kg balkabağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Kabak Tatlısı Tarifi’nin Yapılışı

  1. Kabak tatlısı için kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın.
  2. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğrayın.
  3. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.
  4. 2-3 saat  yada bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
  5. Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.
  6. Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin.
  7. Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir.
  8. Aynı şekilde fırında pişirerek de çok hoş bir tat elde edebilirsiniz.

Kabak tatlısı tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim, şimdiden afiyet olsun.

Balkabağı tatlısı püf noktaları

  • Kabakları dillimledikten sonra şeker ile birlikte 1 gece aynı tencerede bekletilmelidir.
  • Kabakları pişirirken su eklemenize gerek yoktur.
  • Şerbetinin koyulaşması için pişirirken bir süre kapağı açık bırakılır.

Fırında kabak tatlısı

  • Kabak tatlısını tencerede yapabileceğiniz gibi fırında da yapabilirsiniz üstelik bekletmeden de yapabilirsiniz. Fırında kabak tatlısının detaylı tarifine ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

Kabak tatlısı faydaları

  • İçerisinde potasyum, demir, sodyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyum içermektedir.
  • Vücudu mikroplardan korur, yaraların iyileşmesine yardımcı olur.
  • İçerisinde bol miktarda lif bulunmaktadır.
  • A vitamini açısından oldukça zengindir.
  • Sahip olduğu beta kroten sayesinde cildin yenilenmesini sağlamaktadır.

Balkabağı pasta

  • Balkabağını bu şekilde yiyemeyenler için balkabağı pastası güzel bir tarif olabilir. Böylece hem bu kadar çok vitaminden mahrum kalmamış hem de ağzınız tatlanmış olur. Balkabaklı pastatarifini detaylı bir şekilde incelemek için linke tıklayabilirsiniz.

Balkabağı mücveri

  • Tatlı mı tatlı balkabağımız mücverde oluyor biliyor musunuz? Balkabağı o kadar faydalı ki her alanda kullansak onu yeri. Kış aylarını fırsat bilerek balkabağının önce tatlısını sonra da pastasını daha sonrada mücverini yapabiliyoruz. Böylelikle gelsin balkabağı gitsin hastalıklar diyoruz.

Balkabağı tatlısı kalori

  • Orta porsiyon balkabağı tatlısı yaklaşık olarak 139 kaloriye denk gelmektedir.

İncelemeler

Henüz inceleme yapılmadı.

“Bal Kabağı 1Kg” için yorum yapan ilk kişi siz olun